Франция избегна голям срам в последния си мач от групата

Отборът на Франция продължава да се представя изключително неубедително на Световното първенство по баскетбол. “Петлите” бяха близо до това да загубят от Ливан, но все пак излъгаха непретенциозния си съперник с крайното 85:79 (19:20, 19:17, 20:22, 27:20) в “Индонезия Арена” в Джакарта.

Французите до голяма степен бяха отписали двубоя, тъй като още преди началото на срещата от местната федерация обявиха, че в двубоя няма да играят Руди Гобер, Матиа Лесор и Мустафа Фал. Никой обаче не беше очаквал, че останалите звезди в селекцията на Венсан Коле ще се затрудни толкова с Ливан, който загуби първите си два мача от Канада и Латвия общо с 94 точки разлика.

Така в класирането на група “H” отборът на Франция завършва на третото място с актив от 1-2, а ливанците остават последни с 0-3. По-късно днес Канада и Латвия излизат за първата позиция в групата в директния си двубой от 16:30 часа.

Французите губеха с четири точки в началото на последната четвърт при 60:64, но с много хвърлени сили в края съумяха да постигнат обрата. В основата на успеха на “петлите” бе Ели Окобо, който бе замесен в последните добри изяви на френския състав във финалните минути от срещата.

Гершон Ябуселе стана най-резултатен за Франция с 18 точки. Еван Фурние вкара още 17, Окобо (5 асистенции) и Никола Батум допринесоха с по 12 точки, а Исая Кординиър записа 10 точки и 5 борби.

Над всички за борбените ливанци бе Ваел Аракжи с 29 точки. Али Хайдар прибави още 12 точки и 6 борби, а Омари Спелман завърши с 10 точки.

Сподели