Атлетико Мадрид направи на пух и прах Райо Валекано

Атлетико Мадрид разби със 7:0 Райо Валекано в първото мадридско дерби за сезона в Ла Лига. Срещата бе от 3-тия кръг, а „дюшекчиите“ бяха пълни господари на терена и стигнаха до трите точки с попадения на Антоан Гризман във 2-рата, Мемфис Депай в 16-ата, Науел Молина в 36-ата, Алваро Мората в 73-тата и 84-тата минута, Анхел Корея в 79-ата и Маркос Йоренте в 86-ата минута.

Головото шоу стартира още във 2-рата минута, когато Антоан Гризман сложи край на головата си суша и откри резултата, засичайки от движение елегантно центриране на Родриго де Паул.

В 16-ата минута резултатът бе удвоен. Саул Нигес проби отляво и подаде успоредно на голлинията, където Мемфис Депай отблизо засече във вратата за 0:2.

Третият гол падна в 36-ата минута. Науел Молина бе изведен по дясното крило и с прецизен удар прокара топката през краката на вратаря.

В 73-тата минута Алваро Мората получи пас зад защитата и бе точен за 0:4.

В 79-ата минута Анхел Корея се възползва от грешка на вратаря на съперника, който буквално му подари топката, а аржентинецът му „благодари“, като технично го прехвърли за 0:5.

В 84-тата минута Мората заби втория си гол в мача. Атлетико организира светкавична контраатака, нападателят получи пас на скорост и бе точен за 0:6.

Мората имаше пръст и в последното 7-о попадение. Той асистира на Маркос Йоренте, който нахлу от задна позиция и с удар по земя прокара кълбото в мрежата.

Райо можеше да направи загубата си малко по-почетна, като пропусна няколко нелоши положения, а и негов гол не бе зачетен заради засада.

С тази победа Атлетико излезе на 2-рото място в класирането с актив от 7 точки, като продължи траицията си да няма загуба от този съперник в послединте 10 години. След двете си победи в първите два кръга пък Райо разочарова и остава на 8-ото място с 6 точки.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели