Тежък удар за Бразилия

Титулярният плеймейкър на бразилския национален отбор по баскетбол – Раул Нето, може и повече да не се появи в игра до края на Мондиал 2023. Новото попълнение на турския гранд Фенербахче получи контузия в третата четвърт на двубоя с Иран, завършил с категоричен успех за бразилците със 100:59.

При една бърза атака в началото на третия период Нето се подхлъзна при опита си да завърши към коша. Бразилецът с повече от 400 мача в НБА бе изнесен на носилка от паркета, като в следващите часове се очаква информация за неговото състояние и дали травмата наистина е толкова тежка, колкото изглеждаше в реално време.

През последните осем години Нето се подвизаваше в НБА, където игра за отборите на Юта, Филаделфия, Вашингтон и Кливланд. Той записа 435 двубоя в най-силната лига в света, в които постигаше средни показатели от 5.7 точки и 2.1 асистенции. През това лято Нето реши да се завърне в Европа и да облече екипа на Фенербахче.

В двубоя срещу Иран Нето записа 8 точки и 4 асистенции за 15 минути, като коефициентът му на полезно действие бе 18. Това е много тежък удар за селекцията на Густаво Конти, тъй като отборът загуби един от най-опитните и класни състезатели в редиците си.

Сподели