Лидерът на ГЕРБ: Ако това е “сглобката“, не виждам как ще продължим да участваме в нея ВИДЕО

На много места кметовете ще бъдат същите. Виждате как се промени регионът в последните години. Това коментира лидерът нас ГЕРБ Бойко Борисов във врачанското село Лиляче по повод предстоящите местни избори.

Той посочи, че кандидати за кметове на ГЕРБ за Враца и Монтана ще бъдат досегашните градоначалници.

„Притеснително е това, което става с горивата. Без никакво основание спекулативно във времето когато хората пътуват най-много започват да се вдигат изненадващо цените с по 30-40-50 стотинки“, заяви Борисов.

„Това се държи на слаб контрол, на монопол или каквото и да го наречете. Аз считам, че тук правителството търпи големи критики, защото това са стотици  милиони, източени от джобовете на българите, през нафтата и бензина“, посочи той.

„Докато вие си задавате въпросите – дошъл ли си е, не си ли е дошъл, кой, какво, парите вече три години си заминаха. Вие си ги задавайте, на мен не ми пречат, но в същото време, при тази мека зима се похарчиха над половин милиард за зимно почистване. Това не ви ли тревожи? Сега се ремонтират някакви отсечки, които никой не ги знае къде са и защо точно тях, за стотици милиони“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

„Хубаво г-н Демерджиев напада вътрешния министър. Да, той заслужава да бъде питан защо и кой го накара да сени областни ръководители на полицейските структури. В момента една партия, еднолично, партията на промяната, поголовно подменя всичко само с нейни кадри. Кое налага?“, попита бившият премиер.

„Ние подкрепяме 36 депутати от партията на промяната, те управляват на 100% – изключвам външно министерство. Разбирам, поголовно се сменят хора. Понеже Демерджиев на няколко пъти подмята за записите, нас също ни тревожат тези записи. Но в началото на тези записи имаше една приказка „ала-бала с президента“. Демерджиев услужливо я прескача. Защото този главен секретар е гласуван от Министерски съвет, в който са били тези хора. Разбира се, че той не се справя“, коментира Борисов.

„Упреците са ми много към управлението. Чакам да мине ваканцията и на 1 септември, като се видим… Защото те използват времето, когато няма парламент, и поголовно сменят. Навсякъде, което не се е коментирало, с кадри и хора само от тях предложени. Дали са проверени, дали не… Но ако това е „сглобката“, не виждам как ще продължим да участваме по този начин в тази сглобка“, заяви той.

Сподели