Реванш между Paper Rex и EG ще определи първенеца в Champions

Отборите на Paper Rex и Evil Geniuses излизат тази вечер от 22:00 часа в битка за най-важния златен медал във Valorant сцената – този от Champions турнира, който тази година се играе в Лос Анджелис. Вече 20 дни изключително талантливите стрелци се борят, за да може накрая само петима да се нарекат шампиони.

Без изненада, победителите в азиатското първенство – Paper Rex, продължават да жънат успех след успех и на най-големия форум в заглавието на Riot. „Динозаврите“ нямат загубен мач, като през целия си поход до големия финал се представяха повече от стабилно. След неуморими успехи в група „А“ тимът победи FUT, а впоследствие и миналогодишният шампион – LOUD, за да си спечели полуфинален двубой с EG, който отново приключи в полза на PRX.

Пътят на „гениите“ също бе изпълнен с триумф. Те също оглавиха потока си, а след това надиграха и азиатските грандове EDG и DRX. На полуфинала срещу PRX обаче се показаха по-неуверени и при загуба с 1:2 бяха пратени в Lower Bracket финал. Там сагата EG – LOUD продължи цели 5 карти и със сигурност може да се определи за най-драматичната битка до момента. Все пак северноамериканският състав надделя и си спечели място на финала довечера.

Снимка: Riot Games

Сподели