Експерт с гореща версия до какво ще доведе завръщането на Божков у нас

Васил Божков е изключително интелигентен човек. Хората забравят, че той е математик. Всичко при него е изчислено. Предстои да разберем каква е цената. Това каза доц. Милен Иванов, бивш заместник-ректор на Академията на МВР в ефира на bTV.

Адвокатът на Божков с горещи разкрития за ареста му и убийството на Алексей Петров

Той е от малкото хора, които могат да разсекат „гордиевия възел“ и преходът да свърши. За едни ще свърши добре, за други – зле. След 30 години това трябва да приключи, за да тръгне държавата напред. Ако Божков реши да сподели цялата информация за хората, с които е работил, в един съдебен процес, нещата ще станат интересни. Пластовете няма да се разместят, ще се преподредят в коренно различна конфигурация“, добави той.

„Преходът продължи прекалено дълго. Васил Божков няма да е Робин Худ, но може да сложи край на прякорите в политиката. Важно е да се изсветлят и приключат всички политически и икономически взаимоотношения, които влияят на живота на всеки един гражданин. Има повдигнати 19 обвинения срещу него. Прокуратурата може да сложи една черта и да приключи прехода“, посочи доц. Милен Иванов.

Пътници от самолета на Божков разказаха какво точно се случи на пистата

Според журналистът Асен Генов остава неизговорено на каква цена Васил Божков се връща в България. 

„От съобщението на прокуратурата стана ясно, че става ясно за свидетел. Ако Божков ще свидетелства, явно става дума за сделка с обвинението, за да съдейства и помогне в разкриването на престъпления“, каза той.

„Усещането на хората, че ще дойде справедливост или възмездие от хора с прякори е сериозна обществена диагноза. В България не се е появявал Робин Худ. Тези разкази идват от хора, които в едни други времена биха били клиенти на Робин Худ. Това трябва да е сериозен акцент в публичното говорене по темата“, коментира Асен Генов.

„Виждахме едни арести и едни внесени обвинения, които не издържат. Прекратяват се по давност следствени действия. Това засилва потребността на обществото да чуе разказ за справедливостта дори и от хора, за които се съмняваме за законното им съществуване“, добави журналистът.

Сподели