Доктор Марко постави под въпрос оставането на Перес

В рамките на броени дни бъдещето на Серхио Перес в Ред Бул се оказа сигурно, според Кристиан Хорнър и не толкова сигурно – според доктор Хелмут Марко.

Тази седмица Хорнър обясни, че Перес има договор с тима до края на 2024 и остава в Ред Бул и догодина. Но обясни, че за 2025 всичко ще зависи от представянето на Чеко през 2024.

През лятната пауза обаче се оказа, че доктор Марко е вечерял с Дениъл Рикардо, който се върна като титуляр в Алфа Таури и не крие амбициите си да се върне в Ред Бул за сезон 2025.

След пет поредни трудни уикенда, в които Перес записа само един подиум, мексиканецът се представи силно в последните две състезания преди лятната пауза и заяви, че е готов отново за силни представяния.

Хорнър и Перес вече заявиха, че смятат да изпълнят подписания от Чеко договор, но доктор Марко може би е на различно мнение.

„Във Формула 1 няма нищо сигурно, просто няма такова нещо – обясни бившият пилот пред вестник Kleine Zeitung. – Винаги има ситуации, които са свързани с представянето на пилота, които трябва да бъдат обсъдени. Ще прегледаме това, ще обсъдим как да действаме на „Зандвоорт” и след това ще имаме повече яснота.”

Доктор Марко даде да се разбере, че става въпрос за договора на Перес, но се постара да изясни, че вечерята му с Рикардо няма връзка с това.

„Беше логично да се видим, след като Дениъл беше в Грац – обясни доктор Марко. – Дениъл е много позитивна личност, има успешна кариера и невероятен опит. Той се оказа отлично попълнение за Алфа Таури, това се оказа важна инжекция мотивация.”

Снимки: Gettyimages

Сподели