Железния Майк: Тайсън Фюри не се е боксирал с нокаутьор като Нгану

Живата легенда на бокса Майк Тайсън е един от малкото вярващи, че бившият шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану има шанс в битката му срещу носителя на пояса на WBC в същата дивизия Тайсън Фюри.

„Фюри бе свален от по-дребен боксьор. Франсис удря като никой друг. Той е атлет, движи се по-бързо. Има нужда от само един или два удара. Тайсън не е бил на ринга с нокаутьор като него“, заяви бившия хегемон при най-тежките пред The Jim Rowe Show.

През февруари, 1990-а Майк Тайсън бе от губещата страна в една от най-големите изненади в бойните спортове за миналия век. Бъстър Дъглас, който беше категоричен аутсайдер в битката с Железния, го нокаутира. Тайсън вярва, че ако Нгану шокира света, то това ще бъде дори още по-голяма изненада за всички.

„Нгану движи главата си добре, агресивен е и е категоричен, че ще се справи заради родината си и хората си. Това е наистина интересно. Много съм развълнуван за този дувбой“

Майк Тайсън е един от треньорите и съветници на камерунеца с прякор Хищника за битката с Краля на циганите, която трябва да се изиграе на 28-и октомври в Рияд, Саудитска Арабия.

Сподели