Палмейрас показа бразилска класа в Колумбия

Основният фаворит за спечелването на Копа Либертадорес през този сезон Палмейрас почти сигурно си гарантира място на полуфиналите в турнира още преди четвъртфиналните реванши от надпреварата. Това стана благодарение на разгромната победа с 4:0 при визита на колумбийския Депортиво Перейра. “Зелените” не оставиха никакви шансове на една от изненадите в турнира през тази кампания. Само в рамките на 540 секунди между 23-ата минута и 34-ата минута играчите на гранда от Сао Пауло разпиляха противника с три попадения и държат в ръцете си четвърти пореден полуфинал.

Рафаел Вейга даде аванс на рекордьорите по титли в Бразилия, Маркос Роча удвои в 31-ата минута, а Майке вкара третото попадение веднага след това. Интересното е, че и двете попадения паднаха след страхотни бразилски атаки, в които се видя класата и таланта на гостите, които гонят рекорден за родината си четвърти триумф в Копа Либертадорес след 1999, 2020 и 2021 година.

Към края на втората част нападателят Рони също се разписа и оформи третата най-голяма победа за гостуваш тим на тази фаза от турнира в историята на Копа Либертадорес.

За голаджията това бе 21-ото попадение в най-престижния клубен турнир на Южна Америка, като стана голмайстор №1 на клуба в историята на надпреварата.

Реваншът е другата седмица в Бразилия, но най-вече феновете на тима вече гледат към аржентинския четвъртфинален реванш Бока Хуниорс – Расинг Клуб (0:0), от които ще излезе следващия съперник на Палмейрас, ако не станем свидетели на футболно чудо от колумбийския състав.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели