Политик е поръчал бруталното убийство на Алексей Петров

Бившата барета в Специализирания отряд за борба с тероризма и настоящ преподавател по национална сигурност Алексей Петров бе застрелян на 16-и август в гората над столичния квартал „Драгалевци“. Третият атентат срещу 61-годишния бизнесмен се оказа успешен – Петров издъхна на място.

Бизнесменът не е бил сам по време на разходката си, а с 48-годишната Мирослава, която е пострадала и откарана с линейка и полицейски ескорт до „Пирогов“.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров съобщи, че Алексей Петров се е разхождал по обичаен за него маршрут и е бил придружаван от трима охранители, когато е извършено убийството. Гардовете са разпитани, а Тодоров допълни, че е сформиран оперативен щаб, който работи по разпределението на задачите за разследване на тежкото криминално престъпление.

Ясно е и че Петров е убит с два куршума. Хидрошок патроните, с които е гръмнат, са доста масови у нас и могат да се използват с различни оръжия, включително автомат „Калашников“. МВР обаче се въздържат да дават повече информация, като според експерти това е добър сигнал.

Седмица по-късно мистерията около извършителя обаче остава. се допита до читателите си с анкета, за да разбере какво е тяхното мнение по темата. А ето и какъв бе въпросът: „Кой поръча убийството на Алексей Петров?“

41,54% от анкетираните смятат, че убийството е политическа поръчка заради влиянието на Петров в сферата.

Други пък са на мнение, че екзекуцията е свързана с много пари и е заради преразпределяне на територии в крими средите (22,58%).

Едва 11.42% от читателите са на мнение, че Петров е поръчан от човек, с когото е имал стара вражда, още от 90-те години.

Доста висок обаче е и процентът на хората, които откровено признават, че не се интересуват кой точно е взел скалпа на бизнесмена. Според 24,19%  такива хора рядко доживяват дори годините на Алексей.

Гласувайте и в най-новата ни анкета, където ви питаме: „Одобрявате ли отнемането на автомобилите на пияни и надрусани шофьори?“

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели