Гран При на Австрия: Баная и Биндър се откъсват в челото, четирима спорят за третото място (следете на живо)

С Гран При на Австрия се преполовява сезон 2023 в MotoGP, а от полпозишъна днес стартира световният шампион в кралския клас за миналата година Франческо Баная. Италианецът триумфира и във вчерашния спринт на „Ред Бул Ринг“, за да увеличи своя аванс на върха в генералното класиране на 46 точки преди днешния основен старт край Шпилберг.

Старт на състезанието – Баная стартира перфектно от първото място и поведе с лекота пред Биндър, който се възползва от повторния ужасяващ старт на Винялес и излезе втори. Пилотът на Априлия, потъна извън топ 10 в първите завои. 

1/28 – В края на първия тур Баная водеше пред Биндър, а трети на 0.7 секунди зад тях се движеше Милър. 

2/28 – Преднината на двамата водачи достигна близо секунда, а точно зад Милър се движехе Алекс Маркес, Марини и Бедзеки. 

4/28 – Стартиралият 12-ти Мартин изтърпя своето наказание и премина през дългата обиколка. Испанецът загуби общо шест позиции и се върна на пистата на 13-то място, след като преди това беше стигнал до седмата позиция. 

В края на обиколката Алекс Маркес се изкачи на третото място, след като изпревари Милър на влизането на деветия завой. Секунди по-рано Биндър също се подаде от вътрешната страна на Баная на същата крива, но се отказа от атаката си за първото място. 

5/28 – Милър продължи със своето традиционно изоставане в хода на състезанията, след като бе изпреварен от съотборниците във VR46 Дукати Бедзеки и Марини, които размениха своите позиции в същия момент, в който Алекс Маркес задмина Милър. 

6/28 – Оливейра прекрати своето участие в състезанието, тъй като тежестите, които балансират предното ми колело се бяха разместили, което направи управлението на мотора на португалеца невъзможно. 

9/28 – След ранното наказание Мартин започна да прогресира в класирането и изпревари Куартараро в спирането за третия завой в битката за 11-то място. 

Снимки: MotoGP

Сподели