Пеп Гуардиола: Нюкасъл е много сериозен тест, не сме в най-доброто си състояние

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола гледа на предстоящия сблъсък с Нюкасъл като на сериозно предизвикателство. Испанецът призна, че отборът му в момента не е в най-доброто си състояние, но духът в играчите му е налице. Според него, ако „свраките“ се справят с натоварения график през този сезон, може да се превърнат и в реален претендент за титлата.

„Предизвикателство е да се докажем отново. В спорта никога не е лесно. Преодоляването на проблеми е това, което определя дали сте добър екип, или не. Имаме нужда от нашите фенове повече от всякога. Утре от първата минута те ще бъдат важни. Нюкасъл е изключителен отбор. Те се справят наистина добре в последните два сезона, а сега купиха футболисти, които са перфектни за начина им на игра.

Да играеш три пъти в седмицата е много по-различно от това да играеш само веднъж. Ако Нюкасъл може да се справи с мачовете в Премиър лийг, Шампионската лига, ФА Къп и „Карабао Къп“, то тогава те ще са реален претендент за титлата.

През миналия сезон имахме Кевин Де Бройне, който сега е аут за четири месеца, имахме Гюндоган, който вече не е тук. Трябва да се приспособим. Не сме в най-доброто си състояние, но духът е налице. Бяхме невероятно конкурентни срещу Арсенал с изключение на 10-15 минути. Нямам никакви съмнения. Просто имаме нужда от повече време.

Нюкасъл е отбор от Шампионската лига. Имам чувството, че ще са там дълго време занапред. Еди Хау създаде фантастичен тим по отношение на контрола над топката, преходите, изграждането на атаките и статичните положения. Те контролират всичко. Ще бъде огромен тест за нас, но сме готови“, заяви на Гуардиола на днешната си пресконференция.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели