Любомир Геджев: Принцът на Абу Даби искаше резултати срещу своите 60 млн., въведох военна структура

„Неформално с Георги Петков“ гостува на един от най-популярните българи в бойните спортове в световен мащаб – Любомир Геджев.

Бившият ръководител на над 400 черни колана в бразилско жиу жицу, работил директно за принца на Абу Даби, е отговорен за навлизането на българския пазар на една от най-атрактивните бойни вериги – Bare Knuckle Fighting Championship.

BKFC ще проведе първото си събитие на наша територия на 17-и ноември, в „Арена София“, а мейн ивентът ще бъде с участието на президента на Българската федерация по самбо Росен Димитров – Близнака.

„Бях много приятно изненадан, когато Росен ме потърси, изявявайки желание да участва в събитието. С него и брат му сме разменяли юмруци на ринга и със сигурност се познаваме много добре. Те са икони на бойните ни спортове и ще бъде страхотно да видим как един от тях се завръща в боя, в буквалния смисъл на думата. Все още сме прекалено близо до случващото се и вероятно не осъзнаваме, но след края ще можем да си кажем, че сме сътворили история“, сподели промоутърът.

„Абу Даби беше повратна точка не само в кариерата, но и в живота ми. Тази отговорност, която имах там, беше сериозно предизвикателство, но и удоволствие за мен. Отговаряхме директно пред принца, който искаше резултати срещу своите вложени 60 млн. И тук някъде идва въпросът как превръщаме BJJ в екселска таблица. Защото той искаше именно това – таблица с резултати. Не се интересуваше от подробностите. За да се случат нещата, трябваше военна организация, в истинския смисъл на думата. Аз имам 100 подчинени и всеки от тях има по 50 и така нататък. Да, общо отговаряхме за 160 000 души, въвлечени в този спорт, може да се каже така“, коментира черният колан.

„Покрай работата си за ADCC имах възможността на млади години да се докосна до истински величия в този спорт – Риксон Грейси, Ройлър Грейси, Жан-Жак Машадо… Само можете да си представите какво означаваше това за мен. Съдийствал съм и в BJJ, и в ММА на някои от най-големите състезатели в този спорт в историята.

Не мисля, че ние, в България, имаме голямо, обещаващо бъдеще в бразилско жиу-жицу. Нямаме създадени предпоставките, базата за това. В Бразилия има 10 000 черни колана и всеки от тях е продуцирал по още 500. Можеш да избираш измежду много различни школи. А при нас все още сме много далеч от нещо подобно. Но не сме само ние, има и други страни, в които е така“, допълни Любомир Геджев.

Очаквайте и втората част от неговото изказване, в което ще стане въпрос за спада, който бележат ММА в България и най-важното – какъв е начинът това да бъде своевременно коригирано и страната ни отново да произвежда атрактивни, успешни бойци от световна класа, които да предизвикват постоянно интереса на световните вериги.

И още – кое е най-голямото предимство на платформата Fight Scout и с какво тя вече е полезна на бойци, треньори и промоутъри в Европа и света.

Сподели