Почетино: Не водим битки с Ливърпул за нови играчи, те сами избраха нас

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино не смята, че клубът едва ли не нарочно се конкурира с Ливърпул за едни и същи футболисти. В рамките на няколко дни двама състезатели, които бяха искани и от мърсисайдци, избраха да преминат на “Стамфорд Бридж”. Това са Мойсес Кайседо и Ромео Лавия, чийто трансфер беше обявен днес.

“Това не е състезание, не водим битки с Ливърпул. Самите футболисти взеха решение да подпишат с нас, което пък ме радва. Явно те усещат, че тук има нещо специално, което се случва”, коментира Почетино.

Специално за Лавия наставникът каза следното: “Всички го познаваме, наясно сме с класата му. Той е перфектният футболист за нашия проект. Всички сме развълнувани и щастливи”.

“Относно привличането на Кайседо пък искам да поздравя собствениците и спортните директори. Страхотно е, че успяваме да прибавим такъв тип футболист към състава ни. Фантастична работа! Трябва да преценим дали двамата с Лавия ще могат да играят още този уикенд”, продължи мениджърът.

Наставникът говори и за селекцията: “Работим по всички варианти, за да преценим какво можем да направим на пазара – какво е реално като възможност, и какво не толкова. В същото време не трябва да забравяме Армандо Броя, в когото наистина вярваме. Той може да се превърне в наистина важен за нас нападател. Разочаровани сме, че не можем да разчитаме на Кристофър Нкунку (контузен – б.р.), защото той щеше да помага много на Николас Джаксън. Но това е футболът и трябва да приемем фактите. Може би трябва да сме търпеливи и да търсим различни варианти с настоящите състезатели, докато Броя е напълно готов.”

Като цяло Почетино е въодушевен от старта на кариерата си в Челси: “Намираме се в още по-добра позиция с новите футболисти. Преди дни говорих със спортните директори и те ми попитаха дали наистина вярвам в тима. Отговорих с “да”.

Преди седмица лондончани стартираха в Премиър лийг с 1:1 срещу Ливърпул, а сега ги очаква гостуване на Уест Хам. “Ще ни бъде трудно, защото съперникът вярва, че може да стане по-силен в сравнение с миналия сезон. Уест Хам разполага с много солиден състав и е уверен в себе си.”

“За нас е добре да разполагаме с 22-23 футболисти в първия отбор, както и ще 4-5 от академията. Все пак сезонът ще бъде тежък, а и Премиър лийг е най-трудното първенство”, завърши Почетино.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели