Легенда на Астън Вила тренира с децата на Локомотив (Русе)

Бившият мениджър на Астън Вила – Джон Грегъри, проведе открита тренировка с децата от школата на Локомотив (Русе). Той пристигна в северна България по покана на полузащитника на русенци Драгош Фирцулеску, с когото се познават от съвместната им работа в индийския „Ченайин Сити“.

„За мен е чест да посрещна наставника си тук, в България, където избрах да създам семейство и да се развивам професионално. Джон Грегъри идва за първи път в страната и истински се вълнуваше за срещата с децата от школата ни. Няма човек, интересуващ се от футбол, който да не познава отличните му качества като играч, а също и като мениджър. Сигурен съм, че децата ще помнят дълго този ден“, каза Фирцулеску.

От името на президента на Локомотив (Русе) румънският футболист подари на Грегъри персонализиран екип на “железничарите” с номер 77. Британският специалист от своя страна също се изказа ласкаво за визитата си край Дунава.

„Благодаря за любезното домакинство и поканата. Вярвам, че сред едно от тези деца е следващата световна футболна легенда. В очите им видях жажда за игра, за футбол. Отговорих на всеки техен въпрос. Насърчавам ги да спортуват активно, да са последователни и дисциплинирани, за да могат да гарантират успеха си“, сподели Джон Грегъри след тренировката.

Джон Грегъри е бивш английски футболист. През своята активна кариера на полузащитник той е бил част от някои най-значимите отбори на острова като Брайтън, Куинс Парк Рейнджърс и Дарби Каунти. Има записани и 6 мача за националния отбор на Англия през 70-те години на миналия век. След края на активната си състезателна кариера поема по треньорския път, по време на който ръководи Портсмут, Макаби (Ахи Назарет), ФК Кайрат, Ченайин и още редица отбори.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели