Взривът в Пловдив направи големи поразии, хората уплашени до смърт СНИМКИ

Сутрешният взрив до Военна болница в Пловдив завари мнозина все още в леглата. Тътенът разтресе кв. „Съдийски“ към 08.30 часа, като минути след това на място почерня от полиция, огнеборци и медици. 

От ударната вълна са нанесени значителни материални щети – както в  гаража, където пострадалият 62-годишен мъж се намирал, така също и по апартаментите над него. Има много пръснали се прозорци, гаражна врата направо е излетяла като торпедо и е изхвърчала на няколко метра. Щети има по съседни гаражни врати и по паркиран автомобил. 

62-годишният мъж е с 24 % изгаряния в УМБАЛ „Св. Георги“. Хората са щастливи, че той е оцелял, но се питат кой сега ще поеме щетите. „Чу се все едно пада гръм. Разхвърчаха се врати и прозорци“, коментирала съседка пред „Марица“. 

Тътенът се е чул и в съседни квартали. Из социалните мрежи хората се питаха какво се е случило, тъй като най-напред чули взрив, след което вой на сирени. 

Районът около кооперацията бе отцепен, а хората евакуирани. Работата на полицаи и пожарникари на терен продължи няколко часа. В крайна сметка живущите в сградата бяха пуснати да се приберат по домовете си. 

Сподели