Ботев Ихтиман с две от две, лидер е заедно с Миньор и Витоша

Ботев (Ихтиман) записа своята втора победа в Югозападната Трета лига. Успехът дойде на „Георги Аспарухов“ в столицата над Левски II с минималното 1:0. Победното попадение реализира Божидар Йотов в 60-ата минута на двубоя. С актив от 6 точки Ботев заема второто място в класирането с 6 точки, колкото има и лидерът Миньор (Перник) и третия в подреждането Витоша (Бистрица).

През първата част играта беше равностойна, но и двата тима търсеха гола. На няколко пъти Ботев пропусна да открие резултата, но и „сините“ атакуваха опасно като Филип Димитров се намеси авторитетно на няколко пъти при образцови атаки на столичани.

През втората част момчетата на Валери Свиленов заиграха доста премерено и действаха на контри. При една от тях след перфектен пас на Николай Маринов – Маргина намери отлично Божидар Йотов и той матира вратаря на Левски II Андонов в 60-ата минута.

До края на двубоя Левски тръгна да търси поне равенството, а Ботев направи една-две атаки за нов гол, но не сполучи да вкара.

Така Ботев спечели втората си победа, а в междинния кръг в сряда (16 август) от 18:00 часа приема на стадион „Христо Ботев“ в Ихтиман Балкан (Ботевград).


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели