Две дузпи направиха разликата между Райо Валекано и Алмерия на старта на сезона в Ла Лига

Райо Валекано откри първенството в Ла Лига с победа в гостуването си на Алмерия с 2:0. Двете попадения на сметката на тима от испанската столица паднаха в рамките на по-малко от десет минути през първата част, като и двата гола дойдоха след дузпи. Те бяха дело на Иси Паласон, който откри резултата в двуоя, но и също така отбеляза първото попадение в Ла Лига за сезона в 20-ата минута, а само осем минути по-късно Ранти Нтека се разписа от втория 11-метров наказателен удар,

Гостите от Райо Валекано получиха дузпа в 18-ата минута, когато топката бе пратена в предни позиции към Ранди Нтека, той успя пръв да стигне до нея, но бе фаулиран от Едгар Гонсалес, който вдигна високо своя крак и го изрита в гърдите. Зад топката застана Иси Паласон и прати топката в мрежата, като по този начин не само откри резултата в двубоя, но и отбеляза първото попадение за тазгодишната кампания в Ла Лига.

Ситуацията стана кошмарна за домакините преди да е изтекъл половин час игра, когато гостите от Райо Валекано получиха втора дузпа, този път за игра с ръка. Този път зад топката застана Нтека, който също отбеляза с категоричен изстрел второ попадение за гостите. В края на полувремето домакините успяха да осъществят някои опасни атаки, но неточни отигравания в последната третина ги лиши поне от намаляване на резултата.

Двата тима предложиха много по-ниско темпо през втората част. Играчите на Алмерия опитаха да наложат известен натиск и в по голямата част от времето успяваха да са в половината на своя противник в търсене на попадение, но липсата на качествени отигравания в наказателното поле ги лишиха дори от почетен гол. В 69-ата минута домакините имаха сериозни претенции за дузпа и на своята сметка, но съдията ги подмина.

По този начин Райо Валекано даде старт на сезона в Ла Лига с комфортна и доста спокойна победа в гостуването си на Райо Валекано.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели