Мая е стюардеса и получи бакшиш, с който може да си купи апартамент ВИДЕО

Мая Бучанин вече е известна в социалните мрежи, защото споделя преживяванията си от луксозния кораб, на който работи като стюардеса. 

Тя е „главната стюардеса“ и заедно с останалите стюардеси отговаря за това гостите й да се насладят на „сребърните сервизи“, а в замяна гостите често оставят бакшиш, който се споделя поравно.

Този път обаче един от гостите останал особено доволен от обслужването и оставил бакшиш, който накарал мнозина да не повярват.

 

@majabucanin

 

♬ original sound – Maja Bučanin

 

На кораба, на който работела Мая, имало 71-годишен гост, заедно със своята половинка, която по нейна оценка била на около 60 години. „Тя беше прекрасна и мила жена и аз наистина исках тя да се чувства страхотно, защото виждах, че това наистина означава много за него. Когато правех нещо за нея, той ми „щракваше“ отстрани „така Мая, това е“, много се зарадва човекът“, започна разказа Мая във видеото си в „Тикток“.

А именно, два дни преди заминаването си, той уреди сметката с капитана и остави на стюардесите невероятен бакшиш – 56 000 евро, което беше много повече от 10%.

„Никой никога не ми е оставял 56 000 евро. Между другото, ние винаги разделяме бакшишите поравно между нас 9, така че всеки получи 6200 евро. Винаги ни оставят, но никога такава сума, най-много да бяха около 4500. Сестра му, помня тогава, ни остави по 200 евро, така че бакшишът беше 6400 за всеки от нас.“

Когато трите се прибирали, те имали възможност да му благодарят. „Човекът беше наистина щастлив. Стюардесите ни казаха толкова прекрасни думи, особено на мен. Остави ми и визитка и каза, че съм умна и проницателна, наистина ме похвали, така че не трябва да се хваля сега със себе си.“

Тя все още пази визитката му и му казала, че ще използва този бакшиш, за да си купи кола – което в крайна сметка направила (въпреки че по-късно тя била открадната).

Винаги ще помня този човек, пожелавам му да живее 100 години”, казва Мая.

Превод

Сподели