Операция на дискова херния вади от строя шампион на Белатор

Шампионът на ММА веригата Белатор, Патрисио Питбул, ще бъде в принудителна почивка до 2024-а, тъй като е претърпял операция на шийни прешлени. Това бе съобщено от бразилския боец в неговите профили в социалните мрежи.

На 30-и юли Питбула загуби за първи път с нокаут в професионалната му кариера. Той бе повален от Чихиро Сузуки, а след битката сподели, че има нужда от операция на дискове C6 и C7, които са предизвиквали болки във врата и са били причина за “изтръпване” на ръцете му.

Очаква се шампионът на 66-килограмовите да бъде аут поне шест месеца. Последната защита на пояса му беше през октомври, 2022-а, но след това той изигра три други срещи – победи шампиона на RIZIN Клеър Койке в двубой без заложена титла, загуби от Серджио Петис в битка за титлата до 62 килограма, а след това дойде и гореспоменатото поражение от Чихиро Сузуки.

“Kогато ме удряха в битките, усещах ръцете и краката си слаби и изтръпнали“, заяви Питбул „Избягвах операцията, защото, когато я направиш, няма връщане назад, а и имаше риск да не успея да се завърна към спорта. Бях много консервативен и платих цената за това. Никога не бях губил два пъти поред, нито пък бях нокаутиран за 19 години като професионалист. Единственият ми изход беше да направя операцията.“

Сподели