Иван Алипиев пред Sportal.bg: Не виждам защо да не се класираме пак на европейско

Иван Алипиев застана пред камерата на Sportal.bg по време на тренировката на мъжкия национален отбор по баскетбол преди началото на предстоящите предолимпийски квалификации.

Тимът на селекционера Росен Барчовски е в група „А“ заедно с Украйна, Турция и Исландия. Алипиев коментира не само тези пресявки, но и квалификациите за Евробаскет 2025, чийто жребий беше теглен днес. Там сме в компанията на Германия, Швеция и Черна гора.

“Според мен няма нищо непреодолимо, преди също съм го казвал. Естествено, мачовете ще са много по-тежки от тези, които досега изиграхме. Но ние сме добър състав и не виждам защо да не изиграем някои силни мачове и да запишем няколко победи.

Турция е най-сериозният противник, но това не омаловажава работата на украинците и исландците.

Брандън Йънг е уникален играч, който със сигурност ще ни помогне много. Ще се впише в ролята, която Коди изпълняваше и не виждам защо да не му се получи. Той е много мотивиран.

27

Тренировка на мъжкия национален отбор по баскетбол

Групата за Евробаскет също е доста трудна. Аз лично съм мотивиран и не виждам защо да не се класираме за още едно европейско първенство. Всички се надяваме да се класираме. Германия като име е най-тежка, но не искам да подценявам Черна гора и Швеция”, каза Алипиев пред Sportal.bg.

Снимки: Борислав Цветанов

Снимки: Борислав Цветанов

Сподели