Разследват Челси за финансови нарушения по времето на Абрамович

Премиър лийг е започнал разследване за финансови нарушения от страна на Челси по времето на предишния собственик на клуба Роман Абрамович. Става въпрос за периода между 2012 и 2019 година, пише „Скай Спортс“.

Новите собственици на Челси сами докладваха клуба пред УЕФА и Премиър лийг относно разминаване във финансовите отчети по време на предишното ръководство. По този повод клубът вече отнесе наказание от европейската футболна централа в размер на 10 милиона евро.

На този етап от Премиър лийг не са отправили официални обвинения към лондончани, но разследването срещу клуба е в ход. Ако бъдат открити нарушения, лондончани са заплашени със санкции, които могат да са парични, а може да се стигне и до отнемане на точки.

На този етап от Челси отказват коментар по случая, като ще изчакат първо какво ще покаже разследването и какво ще решат от Премиър лийг.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели