Япония срази Норвегия и продължава с перфектното си представяне

Япония победи Норвегия с 3:1 в 1/8-финал от Световното първенство за жени, игран в Уелингтън. Головете за азиатките отбелязаха Ингрид Сирстад Енген (15’-автогол), Риса Шимизу (50’) и Хината Миязава (81’), докато за норвежките се разписа Гуро Райтен (20’). Така японките продължават с перфектното си представяне на Мондиала, като имат само победи дотук и едва днес допуснаха първо попадение в мрежата си.

Мачът започна силно за японките, които поведоха още в 15-ата минута, когато след грешка на Ингрид Сирстад Енген тя си отбеляза автогол в собствената си врата. Само пет минути по-късно обаче Норвегия изравни чрез Гуро Райтен, която засече с глава центриране на Вилде Бьое Риса. Така с равенство приключи и първото полувреме.

През втората част японките натиснаха и в 50-ата минута Риса Шимизу се възползва от лошо отиграване на Вилде Бьое Риса и довкара отбитата топка за 2:1. Крайното 3:1 оформи Хината Миязава в 81-вата, която отбеляза петия си гол на шампионата след асистенция на Аоба Фуджино.

Така Япония чака на 1/4-финалите победителя от двойката Швеция – САЩ, като там може да заформи голямо дерби с американките.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели