Купувач се шокира от срока на годност на месо за 111 лв. за кг. в голяма верига у нас

След големият шум, който се вдигна с цената на пържола по морето едва ли би направило впечатление крокодилското месо. Човекът платил 500 лв за пържола рибай стек, стана медийна звезда и както самия той сподели няма спокойствие никъде.

И то за познато на потребителите по нашите ширини телешко месо.

Този етикет обаче си стои кротко на витрината на голяма верига и едва ли някой му обръща внимание. Не само цената от 112 лв за килограм прави впечатление – все пак е екзотика. По-скоро срока на годност изписан на етикета.

Пакетиран е на 26.04.22 година и има трайност чааак до 31.12.99 година. това са има-няма 70 години.

Толкова може да си престои във фризера и пак да се консумира.

Това предизвика шеговити коментари в социалната мрежа:

„Няма голяма разлика от пиле…и ако е бургер сигурно поне 30% е пилешко.“

„Аз загледах – срока за годност …..и се пррритесниХ ….. Тоест …70 години …. А като пише 22 г …. Е ,,друснат“ Кроки – или тогава е Дошло Замразеното В магазина или Как …обърках се ……. … Цената на кило е 112 лв или нещо таквоз ……… Ама задължително с маааалките букви и три чифта цаки …“

„Яла съм крокодил, но не съм впечатлена – така че ще пропусна“ 

„Абе друго си е Рибай стек за 600 кинта. Какъв е този беден крокодил за 112 лв/кг? Аа, кожата запазвам ли си я за портмоне?“

Екзотичните храни плъзнаха и у нас, скоро може да се сервират така предпочитаните на Изток хлебарки. Само не е ясно на каква цена ще се появят.

В една от големите вериги винаги може да се намери месо от цял свят – крокодил, кенгуру, елен, щраус и какво ли още не, стига да можем да си го позволим.

Кадрите са от магазин Метро. В Билла, Кауфланд, Лидл засега не са виждани подобни деликатеси.

Сподели