Евролигата реагира на скандалния случай за уредения еврофинал

Съюзът на съдиите в Евролигата отхвърли обвиненията за опит за подкуп, отправени от бившия рефер Микола Амбросов срещу своя гръцки колега Илиас Коромилас и украинеца Борис Рижик. От Евролигата заявиха, че твърденията на Амбросов са напълно неверни и мотивирани от лични интереси, за да навредят на членове на Евролигата и Съюза на съдиите. Обвиняемите категорично отричат неоснователните обвинения и планират правни действия срещу Амбросов.

Както е известно, в интервю за украинска медия Амбросов заяви, че е получил предложение от Рижик и Коромилас да уреди втория мач от финалната серия в Еврокъп през 2021-ва, в който той беше един от съдиите. Идеята е била УНИКС да спечели двубоя, като за тази цел Амбросов е щял да получи 10 хиляди евро. Според неговите думи той е отхвърлил офертата, като в крайна сметка Монако спечели мача и вдигна трофея в турнира.

Самият Коромилас също се защити с изявление: “Искам да потвърдя, че тези обвинения срещу мен са напълно безпочвени и изглеждат водени от злонамерени намерения да опетнят моята репутация и чест, които са неразделна част от моето реноме на международен съдия. Следователно предприех незабавни действия, като казах на моя адвокат да предприеме правни действия срещу лицето, на което вече е наложена забрана да участва в каквито и да е баскетболни дейности в Украйна. Освен това инструктирах моя адвокат да предприеме необходимите стъпки за предотвратяване на разпространяването на тези неверни твърдения в медиите без предварителна проверка. През целия ми професионален живот истината е била мой ръководен принцип и аз вярвам, че тя ще надделее”.

Сподели