Подготвя ли се Баутиста за „уайлд кард“ участие в MotoGP?

По-рано тази седмица световният супербайк шампион Алваро Баутиста направи своя втори тест с машината на Дукати от MotoGP, което още веднъж породи слуховете, че испанецът може да се включи с „уайлд кард“ в някой старт тази годината.

По време на този втори тест Баутиста се е фокусирал много повече върху работата по настройките на Desmosedici GP23, след като в първия тест през юни по-скоро се е адаптирал към машината от MotoGP. Испанецът има общо 158 старта в кралския клас, но последното му участие беше през 2018 година, след което моторите драстично се промениха.

„Радвам се, че направих още един тест с мотора от MotoGP. След първия тест усещането беше добре, почувствах се комфортно върху мотора. Затова поисках да направя още един тест. След този двудневен тест съм много доволен, защото ние продължихме работата си от първия. Вече имам по-добро усещане за мотора и го познавам по-добре. Започнахме да работим по настройки за мен и мога да кажа, че бяха два много позитивни тестови дена. С всеки ден нещата се подобряват“, заяви Баутиста след втория си тест, който се проведе на „Мизано“.

Освен Баутиста участие в този двудневен тест на „Мизано“ взе и титулярният тестови пилот на Дукати Микеле Пиро. Пиро вече направи един старт с „уайлд кард“ през този сезон, който дойде в Гран При на Италия на „Муджело“. Така за Дукати остават още две участия на допълнителен пилот до края на сезона и нищо чудно те да бъдат поделени между Пиро и Баутиста.

До края на сезоните в MotoGP и Световния супербайк шампионат (WSBK), където Баутиста е на път да спечели втора поредна титла, има общо четири състезателни уикенда, които се засичат. Стартовете от MotoGP в Сан Марино, Индия, Япония и Тайланд съвпадат със състезанията от WSBK на „Маникур“, „Моторланд Арагон“, „Портимао“ и „Херес“. Най-вероятно, ако Баутиста ще участва в MotoGP тази година, това ще се случи в последния старт за сезона в кралския клас, който ще се проведе във Валенсия на 26 ноември. Идеята за подобно участие на Баутиста вече е била дискутирана с шефовете на Дукати, но все още няма взето решение по въпроса.

Заедно с Баутиста и Пиро на „Мизано“ за тестове бяха Лоренцо Савадори и екипа на Априлия. Снимки от бокса на производителя от Ноале показаха, че той ипробва карбоново шаси.

Сподели