Доктор Марко пак сравни Макс с най-великите

Успехите на Макс Верстапен във Формула 1 ентусиазират и радват феновете му, но нищо не може да се сравни с емоциите, които изпитва съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко. Бившият пилот не пести похвалите си за двукратния световен шампион, който на „Спа” в неделя спечели десетата си победа от началото на сезона и осма поредна от Маями насам.

„Хората трябва да осъзнаят, че Макс вече е един от най-добрите в историята на Формула 1 – обясни доктор Марко. – Трябва да го поставим редом до Фанджо, Шумахер и Сена, сред най-добрите. А Макс ще навърши едва 26 години след два месеца.”

Марко редовно прави тези сравнения, но основно пред тв Servus, която е собственост на Ред Бул и пред австрийските и нидерландските медии.

Пилотите на Ред Бул спечелиха 12 победи в първите 12 състезания този сезон, като в началото на кампанията Серхио Перес взе две първи места в първите 4 старта и имаше надежди да се бори за световната титла. След това обаче формата на мексиканеца рязко се влоши и той изостана от съотборника си. Все пак, на „Спа” Перес се върна на подиума, което накара доктор Марко да обясни, че за мексиканеца „второто място е равносилно на победа”.

Снимки: Gettyimages

Сподели