След часове нов мор удря България! За последно ще е! КАРТИ

В сряда ще бъдем свидетели, може би на последният за това лято мощен пренос на гореща въздушна маса от Северна Африка, която ще повиши температурите до типичните за август – 37-42°С. Това предупреждение отправиха синоптиците от „Метео Балкнас“.

Освен това високите температури могат да доведат до увеличение на риска от пожари в Гърция и в нашата страна. „Все пак съветваме гражданите да бъдат внимателни и да се съобразяват с инструкциите на местните органи за гражданска защита относно използването на открит огън и други потенциални запалителни източници“, предупреждават синоптиците.

Към този момент най-горещи ще са дните сряда, четвъртък и петък, а след тези дни, температурите ще се понижат и се очакват валежи. 

Сряда ще започне със слънчево и топло време. Късно след обяд и през нощта срещу четвъртък, предимно в северозападната и Дунавската равнина очакваме да премине размит студен атмосферен фронт.

Вятърът в северозападните райони ще се усили ще се ориентира от северозапад, а с него ще прониква и по-хладен въздух. Температурите и през двата дни ще останат високи и ще са между 36-38°С.

Времето в четвъртък и петък 

В четвъртък и петък ще е предимно слънчево и горещо. Вятърът през деня ще се ориентира от изток, но ще е слаб. Температурите и през двата дни ще останат високи и ще са между 38-40°С.

Към края на петъчния ден и през нощта срещу събота ни очакват силни гръмотевични бури, развиващи се по студен фронт.

 

Сподели