Митов: Зрителите видяха, че момчетата оставиха сърцето си на терена

Наставникът на Монтана Николай Митов даде мнението си след победата с 1:0 на неговия тим над Черноморец (Балчик). Ето какво сподели специалистът пред журналистите: 

– Трудна победа, но много сладка и напълно заслужена. 
– И аз мисля, че е заслужена. Играхме на една врата почти през цялото време, създадохме доста ситуации, но трябваше да бъдем малко по-решителни пред гола. Но победата си е победа и тези три точки ще донесат увереност на тези млади момчета.

– Този първи успех дойде и след хубава игра? 
– Да, отборът игра добре, но до завършващата фаза. Там не трябва да изпускаме такива чисти положения. Имахме три-четири ситуации през първото полувреме и още толкова през второто. Ако бяхме повели рано, щяхме да си направим и мача по-лесен. Важното е, че все пак вкарахме един гол и спечелихме.

– Двама от влезлите като резерва футболисти участваха в гола. Филип Ежике изведе майсторски Александър Тодоров и той не остави никакъв шанс на вратаря? 
– При мен няма титуляри и резерви. Всички се включиха много добре в мача. И Филип, и Сашо изиграха много майсторски ситуацията, но и цялата атака беше запомняща се.

– С такива мачове ще се върнат зрителите на стадиона? 
– Зрителите видяха, че момчетата оставиха сърцето си на терена. Подкрепата им в края също допринесе за победата. Благодарим им. Но всички трябва да бъдем като едно цяло. Момчетата са млади, трябва им увереност и търпение. През последните години гръбнакът на отбора бе изграден от опитни футболисти, които от много време играеха заедно. С ръководството на клуба решихме, че трябва да има промени и заложим на изцяло нов и млад състав, в който обаче има много качество. Даваме си сметка, че ще е трудно, но това е пътят и няма да се отказваме от него. Но младите трябва да се доказват постоянно. В миналия кръг имаше много желание, но сега вкарахме и качество и победихме.

– Какво е състоянието на Емил Янчев? 
– Продължава да изпитва някакви болки. Той страда от стара контузия и се надявам от новата седмица да е на линия.

– Ивелин Георгиев отново остана извън групата? 
– Ивелин е част от отбора и също ще получи своя шанс. Нивата е дълга и ни предстоят още много мачове. Той, Пепи Атанасов, Ивайло Тодоров са набор 2005, 2006, те играят и за юношите на Монтана. Разчитам и на тримата.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели