Перес обясни защо изостана толкова много от Макс

Световният шампион Макс Верстапен победи с аванс от над 22 секунди съотборника си в Ред Бул Серхио Перес в Гран При на Белгия вчера, въпреки че мексиканецът потегли от първа редица, а Верстапен тргна шести.

Верстапен догони лидера Перес в 17-ата от общо 44 обиколки и го изпревари без никаква съпротива от страна на Чеко, след което се откъсна напред, за да спечели 8-ата си поредна победа и общо 10-а от началото на сезона.

Перес обясни, че основните причини за голямата разликата на финала, освен страхотното темпо на Верстапен, трябва да бъдат потърсени и у самия него. Чеко записа едно излизане от трасето на завой №11, което допълнително увеличи разликата и освен това той потвърди, че неговият автомобил е бил с твърде „агресивни настройки” и е трябвало да бъде внимателен до финала.

Неделното състезание се оказа единствената сесия в хода на целия уикенд за Гран При на Белгия, която даде възможност на пилотите да покарат по-дълго време на сухо и отборите на практика нямаха информация за подготовката на настройването на колите.

„След спиранията в бокса Макс се откъсна напред, направи добра разлика, после аз излязох от пистата на завой 11 и разликата стана по-голяма – обясни Перес пред Sky Sports. – Оттам нататък вече задачата ми беше да докарам колата до финала, стартирахме с много агресивни настройки и заради това трябваше да внимавам.”

Снимки: Gettyimages

Сподели