Анчелоти: Реал ще продължи без Бензема, както го направи без Кристиано

Реал Мадрид спечели първите си две контроли от предсезонната подготовка. “Белите” победиха Милан и Манчестър Юнайтед по време на турнето си в САЩ, но тази вечер ги чака различно предизвикателство. Тимът на Карло Анчелоти ще се изправи срещу Барселона в Тексас.

“В предишните два мача показахме добър футбол, но има неща, които да подобряваме. Искаме да продължим по този начин, но ще се изправим срещу много силен съперник, който разполага с много качество. Резултатът е най-незначителното нещо, най-важно е да продължаваме да прогресираме. Това ще е много сериозен тест”, коментира Анчелоти преди “Ел Класико”.

Италианецът допълни, че единственият играч, който ще пропусне срещата поради контузия е Арда Гюлер. Тибо Куртоа, който пропусна първите две контроли, се очаква да играе.

Попитан как Реал ще се справи с напускането на Карим Бензема, който премина в Ал-Итихад, Анчелоти отговори: “Имаме прекрасни спомени от Бензема и това, което направи тук. Винаги ще съм му благодарен, защото ни даде възможност да спечелим Шампионската лига. Реал Мадрид продължава и го е правил без Кристиано, Бейл или Каземиро. Затова Реал е обичан от фенове по цял свят”.

Италианецът даде мнение и за офанзивата на клубове от Саудитска Арабия към водещи европейски играчи: “Футболът, както останалата част от света, се превръща в глобален. Арабските отбори инвестират много пари и ще се подобрят, както МЛС. Европейският футбол е на по-високо ниво, но в бъдещето нещата може да се изравнят”.

Темата “Мбапе” отново не бе подмината. “Не ме дразнят въпроси за Мбапе, но няма да им отговоря”.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели