Президентът на Ювентус обясни защо клубът няма да обжалва наказанието си

От Ювентус веднага реагираха чрез официално изявление, след като УЕФА изхвърли клуба от Лигата на конференциите за следващия сезон заради фалшиви капиталови печалби. В него клубният президент Джанлука Фереро обясни, че “Старата госпожа” няма да обжалва тежкото наказание, за да не се застраши възможното участие на отбора в Шампионската лига през сезон 2024/25.

“Съжаляваме за решението на Борда на УЕФА за финансов контрол. Не споделяме интерпретацията, която беше дадена относно нашата защита и оставаме напълно убедени в легитимността на нашите действия, както и във валидността на нашите аргументи. Въпреки това решихме да не обжалваме това решение. То е в съотвествие с взетото през май в контекста на спора ни с Италианската футболна федерация. Както беше и тогава, предпочитаме да сложим край на периода на несигурност и да подсигурим пълни прозрачност и сигурност за нашите вътрешни и външни заинтересовани страни относно бъдещото участие на клуба в международните турнири.

Подаването на жалба, вероятно към други съдебни инстанции, с неясни изходи и времетраене, би увеличило несигурността по отношение на евентуалното ни участие в Шампионската лига през сезон 2024/25. Вместо това искаме първият състав и нашите фенове, спонсори, доставчици и финансови партньори да могат да преживеят сезон 2023/24 с максимални спокойствие и сигурност по отношение на резултатите, които можем да постигнем на терена, особено след турбулентния изминал сезон. Въпреки това болезнено решение ние можем да посрещнем новия сезон, концентрирайки се върху терена, а не върху съдилищата. Сега фокусираме нашето внимание върху първенството и Купата на Италия: ще направим всичко по силите си да донесем на нашите фенове възможно най-голямо удовлетворение в тези състезания”, заяви Фереро.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели