Легендарна личност похвали качествата на Везенков и му предвеща успешна кариера в НБА

Легендата на Панатинайкос Майк Батист се изказа ласкаво по отношение на качествата на българския национал Александър Везенков. В момента трикратният шампион в Евролигата е помощник-треньор в отбора на Торонто Раптърс, като в неформален разговор с журналиста от ESPN Марк Джоунс Батист споделя, че познава българина много добре и е сигурен, че ще направи успешна кариера в НБА.

Батист добавя още, че най-полезният играч в Евролигата прави страхотни пресечки към коша, уверен е при стрелбата си от тройката и разполага с отлични основи върху играта си в защита.

45-годишният специалист има отличен поглед върху играта в НБА, тъй като през последните седем години той е неизменно в щабовете на различни отбори отвъд океана. Батист прекара по няколко сезона в тимовете на Бруклин Нетс, Шарлът Хорнетс, Орландо Меджик, Вашингтон Уизардс и Хюстън Рокетс, а от юли насам е помощник в Торонто.

Батист направи сериозно име в европейския баскетбол с екипа на Панатинайкос, с който спечели три трофея от Евролигата, като бе топреализатор на финала през 2011-а, когато “детелините” се наложиха над Макаби. Има две селекции за идеалните отбори на най-силния клубен европейски турнир. Батист е деветкратен шампион на гръцкото първенство, има седем спечелени Купи на Гърция и през миналата година бе удостоен с честта да попадне в “Залата на славата” на гръцкия баскетбол.

Сподели