Успешен старт за България Европейското по волейбол до 17 години

България направи отличен старт на Европейското първенство по волейбол за мъже под 17 години, което се провежда в Черна гора. Отборът, воден от Десислава Величкова, започна с успех с 3:0 (25:17, 25:13, 25:23) срещу Австрия.

Балканските шампиони бяха категорични в първия си мач от еврошампионата в Подгорица и го спечелиха за около час и половина. Срещата започна с над 43 минути закъснение от планираната програма заради двата маратонски двубоя в днешната програма преди нас.

„Трикольорите“ излязоха спокойни и концентрирани. Величкова заложи на Петьо Иванов (к), Николай Николаев, Жасмин Величков, Иван Узунов, Кристиян Иванов, Константин Манолев и Димитър Добрев (либеро).

Още в началните минути България пое контрола и поведе без да допусне никаква изненада. Частта беше завършена при грешка на сервис на Австрия за 25:17. Надмощието на българите продължи и във втория гейм, в който съперникът направи 11 грешки, а разликата от средата до края бе огромна – 25:13. Следващата част не беше толкова експресна и Австрия опита да се обърне развоя на събитията на полето. Това бяха и най-равностойните минути от цялата среща, като съперникът успя да изравни при 18:18, но така и не поведе. При 23:22 Величкова взе прекъсване и указанията й бяха достатъчни за крайното 25:23.

Константин Манолев беше най-резултатен от „трикольорите“ с 10 точки, докато 9 записа Жасмин Величков, а Петьо Иванов добави още 7.

В утрешния 20 юли (четвъртък) от 18:30 часа България излиза срещу състава на Естония.

Снимка: bvf.bg

Сподели