Бърнли се подсили с голаджия за битките в Премиър лийг

Отборът на Бърнли, който ще открие новия сезон в английското първенство с домакинство срещу Манчестър Сити на 11 август, привлече швейцарския национал Зеки Амдуни от Базел с договор за пет години.  От клуба не обявиха трансферната сума за нападателя, но според някои медии става дума за 18 млн. евро.

През миналия сезон 22-годишният Амдуни вкара 12 гола в швейцарската Суперлига и бе водещ реализатор на Лигата на конференциите със седем попадения.

Роденият в Женева нападател дебютира за националния отбор през миналата година и се разписа за първи път срещу Беларус през месец март. В последствие той наниза още четири гола в следващите три мача.

Амдуни бе част от националния отбор за младежи до 21 години на европейските финали и вкара срещу Испания на четвъртфиналите.

„Радвам се, че съм тук“, заяви бившият футболист на Базел.

„Последните два месеца бяха много важни за мен. Проведох разговор с мениджъра и разбрах, че той наистина ме иска. Аз също желая да работя с него. За мен бе важно да избера добър клуб, в който треньорът ще разчита на мен“.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели