Хамилтън каза какво иска от развитието на Мерцедес

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е на мнението, че тимът на Мерцедес не трябва да се фокусира изцяло върху колата си за 2024 година и вместо това да продължи да развива W14, за да стопи разликата с Ред Бул.

Изказването на британеца идва само седмица, след като шефът на „Черните стрели“ Тото Волф заяви, че в Бракли в най-скоро време ще насочат целия си фокус към колата за догодина. Според австриеца това ще даде по-добър шанс на Мерцедес да настигне Ред Бул, отколкото да инвестира в W14.

Според Хамилтън обаче по-дългото развитие на сегашния болид ще даде шансове на тима до отстрани проблемите, които го мъчат още от старта на миналия сезон. Преценката на британеца се базира на фактите, че поне за сега няма планирани промени в техническите правила за догодина, а тестовете преди началото на сезона отново ще бъдат много ограничени.

Именно поради тази причина Хамилтън иска Мерцедес да се възползва максимално от времето, което има на пистата до края на годината, за да продължи да работи по W14. Според него това все някога ще даде резултат, но въпросът е колко време ще отнеме.

„За нас няма да бъде полезно просто да спрем да работим по тази кола и да се фокусираме върху тази за следващия сезон. Трябва да се възползваме от времето, което имаме на пистата, за да развием колата, която имаме и да решим нейните проблеми. Сигурен съм, че ще се справим, въпросът колко време ще ни отнеме“, обясни Хамилтън.

Снимки: Gettyimages

Сподели