Балканските шампиони заминаха за Евроволей 2023

Само десет след като триумфира с титлата на Балканиадата в Албания, пред националният волейболен отбор на България за юноши до 17 години предстои ново предизвикателство – Европейското първенство.

Шампионатът на Стария континент е в Черна гора от 19-и до 30-и юли с участието на 16 отбора, които са разделени в две групи по 8 тима. Първите два тима от двете предварителни групи ще се класират за полуфиналите.

Най-малките национали на България, водени от Десислава Величкова, отпътуваха късно снощи за Евроволей, като вече са в черногорската столица Подгорица, където са мачовете и от двата потока. На по-късен етап към отбора ще се присъедини и Андреа Буратини, който водеше тима до месец януари, а в момента е начело на гарнитурата до 21 година, която спечели бронзовите медали на Световното първенство в Бахрейн.

Българските „лъвчета“ са в Група I, а съперници са им домакините от Черна гора, Естония, Белгия, Австрия, Турция и Гърция. В първия си мач от турнира българските момчета ще се изправят срещу Австрия. Срещата е в сряда (19 юли) от 18,30 часа българско време.

Десислава Величкова заложи на същия състав, който стана балкански шампион в Тирана.

Съставът на България за Евроволей 2023:

Разпределители:

Иван Узунов – Виктория Волей

Крисиян Илиев – Левски

Диагонали:

Жасмин Величков – Берое 2016

Деян Маринов – ЦСКА

Росен Виденов – Левски

Посрещачи:

Петьо Иванов – Левски

Константин Манолев – Люлин

Никола Константинов – Левски

Виктор Младенов – Софийски университет

Центрове:

Николай Николаев – Левски

Кристиян Иванов – Левски

Еван Георгиев – ЦСКА

Либера:

Димитър Добрев – Левски

Даниел Тихолов – ЦСКА.

Сподели