Албон отказал да се върне в семейството на Ред Бул

Дениъл Рикардо не е бил първият избор за заместник на Ник де Врийс в Алфа Таури, но явно е бил първият, който се е съгласил да заеме мястото на освободения дебютант. Според няколко независими източници, от Ред Бул са опитали да си върнат звездата на Уилямс Алекс Албон, но пилотът, който кара с тайландски лиценз им е отказал.

Албон дебютира във Формула 1 през 2019 с Торо Росо, както се казваше Алфа Таури, а след Гран При на Унгария същата година той смени Пиер Гасли в Ред Бул, където беше съотборник на Макс Верстапен. Алекс кара за Ред Бул до края на 2020, когато беше понижен в тестпилот, а титулярното му място беше заето от Серхио Перес. През 2021 Албон кара един сезон в DTM, а от началото на 2022 е пилот на Уилямс, където смени преминалия в Мерцедес Джордж Ръсел.

Албон остана в Уилямс и за сезон 2023, а от тима оповестиха, че договорът му е “многогодишен”, като на няколко пъти пилотът е споменавал, че вече няма нищо общо с Ред Бул, но без да навлиза в подробности по темата.

Това дали Албон наистина е получил покана да се върне в Алфа Таури тепърва предстои да бъде потвърдено, като със сигурност в Унгария той и шефовете на Ред Бул ще бъдат питани за това. Но пилотът преживя тежко изваждането му от Ред Бул и решението му да остане в Уилямс звучи логично с оглед на начина, по който се ръководи британския тим, както и срива в представянето на Алфа Таури в последните години.

Сподели