Зак Браун е сигурен, че Макларън ще спре доминацията на Верстапен

Макс Верстапен се намира в серия от шест поредни победи във Формула 1, а само първата от тях дойде от стартова позиция, различна от полпозишъна. В Маями световният шампион триумфира от деветото място на стартовата решетка, след което записа пет последователни успеха от полпозишън.

В последното състезание във Великобритания основната конкуренция на Верстапен дойде от тима на Макларън. Пилотите на британския екип Ландо Норис и Оскар Пиастри стартираха втори и трети и в началните етапи на надпреварата успяха да се задържат сравнително близо до пилота на Ред Бул. Норис дори беше начело в първите четири тура на състезанието, но в началото на петия се случи неизбежното и той бе изпреварен от Верстапен.

Това силно представяне на Макларън на „Силвърстоун“, което дойде след сериозните промени, които претърпя MCL60, дава надежди на Зак Браун, че съвсем скоро доминацията на Верстапен ще намери своя край. Американецът изрази своите надежди именно Макларън да спре доминацията на световния шампион, но призна, че има и други кандидати да направят това.

„Като изключим Макс състезанията са изключително оспорвани, дори Серхио (Перес) е в тях. Мисля, че за Формула 1 е страхотно, че в един уикенд можеш да си втория най-бърз отбор, а в следващия да имаш проблеми с излизането от Q1. Точно такава конкуренция искаме от Формула 1, така че все някой ще успее да настигне Макс. Надявам се това да сме ние, но шансове имат и други отбори“, заяви главният изпълнителен директор на Макларън по време на фестивала на скоростта в Гудууд.

Той също така похвали Верстапен за неговото собствено представяне на пистата. Преди старта на сезон 2023 най-дългата серия от поредни победи на нидерландеца беше пет, а тази на Ред Бул – девет. Датирайки до Гран При на Абу Даби в края на миналата година „биковете“ вече имат 11 поредни успеха.

„Той върши една наистина невероятна работа. Страхотно е да виждаш световни шампиони в пика на техните сили, трябва да се наслаждаваме на това, което прави той. Но, ако погледнем зад Макс ще видим, че колоната е много събрана. Мисля, че нещата ще стават по-вълнуващи с времето“, каза Браун.

Снимки: Gettyimages

Сподели