Президентът на Лацио с култов разказ как е продал Милинкович-Савич на арабите

Президентът на Лацио Клаудио Лотито разказа своята версия за процеса на преговори за продажбата на Сергей Милинкович-Савич в Ал-Хилал. Преди дни сръбският халф потегли към Саудитска Арабия срещу 40 млн. евро, след като настоя да напусне. Босът на римляните твърди, че първоначално другият клуб е предлагал значително по-малко.

“На СМС му предложих нов договор в Лацио със заплата под 10 млн. евро – разказа Лотито пред “Кориере дело спорт”. – Агентът му обаче каза, че арабите му гарантирали 18 млн. чисто. Първата им оферта към мен обаче беше от само 15 млн. евро. За това им обясних, че дали е нула, или 15 млн. – за мен е едно и също. По тази причина заплаших, че ще накарам Милинкович-Савич в цялата оставаща му година от контракта с нас да върти обиколки на базата. После предложението стана 20 млн., след това беше увеличено на 30 млн., за да се стигне до 40 млн. Това само показва, че на италианския футбол не му липсват качествени играчи, а качествени президенти. Няма достатъчно компетентни хора сред тези на върха”.

Лотито уточни още, че не треньорът Маурицио Сари, а лично той прави селекцията в Лацио. “От наставника искам само да ми каже за кои постове му трябват футболисти, след което аз ги избирам кои да са. Така сега той настоява за нападател, защитник, футболист за левия фланг, крило и един халф. Вече имам имената в главата си”, сподели президентът.

Той потвърди, че клубът привлича Валентин Кастейянос от Ню Йорк Сити, който през последния сезон беше под наем в Жирона. “За него дадох сума ти пари”, отчете Лотито. Според информациите става дума за 15 5 млн. евро.

В края босът на “орлите” коментира слуховете и за интерес на арабски клуб към голмайстора Чиро Имобиле: “Той не ми е казвал нищо такова”.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели