Новият треньор на Монтана 2003: Това е огромна възможност да покажа какво мога

Новият старши треньор на женският баскетболен тим на Монтана 2003 Преслав Пешев заяви, че очаква интересен сезон в България и в Адриатическата лига.

„В родното първенство Берое доминира в последните години, а през изминалата кампания и Рилски спортист показа, че има апетит за нещо повече от това просто да участва в първенството. В Адриатическата лига обичайните заподозрени Будучност и Целе ще са на познатото си високо ниво, като и отборът на Орлови ще бъде още по-силен от миналата година. Има и няколко нови отбора, които също ще бъдат конкурентоспособни, така че смятам, че ни очаква един много интересен сезон“, заяви Пешев в специално интервю пред официалната страница на Монтана 2003 в социалната мрежа Фейсбук.

„Моите лични амбиции не са се променяли от началото на треньорската ми кариера до ден днешен. Те винаги са били първо място и победа във всеки мач. Така съм възпитан от малък и такъв е манталитетът на хората в моя роден град. Идвам след две последователни титли на България с Балкан и се надявам тази ми серия да не спира, така че тази година отборът на Монтана ще гони три титли. А накрая на сезона ще видим колко от тях сме успели да спечелим“, коментира още Преслав Пешев.

Попитан какво го е накарало да поеме Монтана 2003 като старши треньор, той отговори: „Това да поема отбора не беше трудно решение за мен. Първо, защото Монтана е отборът с най-големи традиции в женското ни направление. И второ, защото шансът, който ми се дава да бъда старши треньор на такъв отбор е огромна възможност за мен да покажа какво мога и да направя много голяма крачка напред в моята кариера. Ще дам всичко от себе си за да успея да оправдая доверието, което ми се гласува.“

Сподели