Канада отива на световното първенство по баскетбол с най-големите си звезди

Националният отбор на Канада ще може да разчита на най-добрите си играчи на предстоящото световно първенство по баскетбол в Япония, Индонезия и Филипините от 25 август до 10 септември.

Федерацията на „кленовите листа“ обяви късно вечерта в четвъртък списък от 18 баскетболисти, от които ще бъдат избрани 12 за турнира. В списъка личат имената на гарда Джамал Мъри, който преди броени седмици бе в основата на спечелената от Денвър Нъгетс титла в Националната баскетболна асоциация, гардът Шай Гилджъс-Алекзандър от Оклахома Сити Тъндър, както и крилото на Ню Йорк Никс Ар Джей Барет.

Дилиън Брукс, който в началото на месеца премина от Мемфис Гризлис в Хюстън Рокетс, също е сред извиканите в канадския тим, а там е и 224-сантиметровият колежанин Зак Еди, който бе избран за „Играч на годината“ в НКАА.

Люгуенц Дорт от Оклахома Сити Тъндър, Дуайт Пауъл от Далас Маверикс, Кели Олиник от Юта Джаз и Никел Алекзандър-Уокър от Минесота Тимбъруулвс също са сред претендентите за място в канадския състав, в групата са и опитните Мелвин Еджим и Кевин Пангос, направили име по европейските терени.

Жребият за световното първенство отреди Канада да бъде в група „Н“ заедно с олимпийския вицешампион Франция, Ливан и Латвия.

Сподели