Арсенал не успя да надвие Нюрнберг в дебюта на Хавертц

Кай Хавертц изигра първи минути с екипа на Арсенал, но “топчиите” не успяха да спечелят контролата с Нюрнберг. Двубоят се състоя на стадиона на германския тим и завърши 1:1. За Арсенал се разписа Букайо Сака в 7-ата минута, а домакините изравниха в 62-ата чрез Канджи Окунуки. 

Капитанът на лондончани Мартин Йодегор пропусна проверката заради контузия, получена по време на загрявката. Попадението на Сака дойде след характерен за него пробив по десния фланг и влизане към центъра, последвано от безпощаден удар. Добро впечатление в играта на Арсенал направиха комбинациите между Якуб Кивиор, Рийс Нелсън и Леандро Тросар. 

Сака можеше да удвои аванса на Арсенал, но стражът на Нюрнберг Кристиан Матения отрази негов опасен изстрел. На почивката Артета направи доста смени, като в игра се появи и Хавертц. Германецът не стигна до голова възможност срещу сънародниците си, а два пропуска направи Фоларин Балогун, който през миналия сезон наниза 21 гола в Лига 1 с екипа на Реймс. 

Габриел Жезус и Седрик Соареш също пропиляха положения пред вратата на Нюрнберг. “Франките” се възползваха от грешка на вратаря Карл Хайн и изравниха в средата на втората част с попадение на новото си попълнение Окунуки. До края и двата тима можеха да стигнат до победата. 

На Арсенал предстои турне в САЩ. Първият мач на “топчиите” зад Океана ще е на 20 юли срещу сборен отбор на звездите от МЛС.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели