Рики Рубио отхвърли слуховете за евентуално завръщане в Барселона

Плеймейкърът на Кливланд Кавалиърс Рики Рубио отрече истинността на слуховете за негов евентуален трансфер в Барселона. Той написа в социалните мрежи, че испанското издание, което разпространи информацията за завръщането му – Mundo Deportivo, всъщност лъже.

„Източници, близки до Рики Рубио, ми казаха, че Mundo Deportivo лъже. Но все пак моят източник не е толкова надежден като вашия“, написа с насмешка 32-годишният пойнт гард в личния си профил в „Туитър“.

Иначе Рубио вече има една спечелена титла от Евролигата с „каталунците“ през 2010 година. Той също на няколко пъти е споменавал силното си желание да се завърне в Европа след вече 12 изиграни сезона в НБА. Въпреки тези думи, изглежда, за момента той няма планове да облече червено-синия екип и има шанс да изиграе останалите си две години договора с Кавс.

В дългата си кариера испанският национал е играл за Ховентут Бадалона, Барселона, Минесота Тимбъруулвс, Юта Джаз, Финикс Сънс и Кливланд, като през последния сезон, който за него започна през януари заради скъсване на кръстни връзки в коляното, той записа средно по 5.2 точки, 3.5 асистенции и 2.1 борби в 33 мача от НБА.

Снимка: Imago

Сподели