Милош Теодосич вече е играч на Цървена звезда

Отборът на Цървена звезда обяви официално подписването си с големия сръбски играч Милош Теодосич. Пойнт гардът се завръща в страната си след дълъг престой във Виртус Болоня.

196-сантиметровият баскетболист е едно от най-легендарните имена в баскетбола в Сърбия, които все още са активни. Той има едно MVP от Евролигата през 2010 с Олимпиакос и една титла от елитния турнир, спечелена през 2016 година с ЦСКА Москва. През това време успява да спечели и три сребърни медала със сръбския национален отбор от Евробаскет 2009, Световното първенство през 2014 и олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година.

Теодосич играе и в НБА, където прекарва два сезона с Лос Анджелис Клипърс. Отвъд океана той записва средно по 8 точки 4 асистенции и 2.4 борби.

Последната спирка преди „звездашите“ за него бе Виртус Болоня. За 4 години в тима той печели Еврокупата и съответно MVP наградата от нея, както и едно Скудето. В редовния сезон от Евролигата през миналата година е отговорен за средно по 10.2 точки, 1.6 борби и 6 асистенции.

Сподели