След две наказания Никола Цолов се озова агонизиращо близо до точките

Никола Цолов се представи отлично в днешното основно състезание от Формула 3 на пистата „Силвърстоун“, в което той стартира 23-ти. Още в първия тур Българския лъв спечели девет позиции и в един момент се движеше на 11-то място, на крачка от зоната на точките.

В крайна сметка Цолов загуби две позиции във финалните обиколки, когато над трасето започна да вали и финишира 13-ти. В часовете след надпреварата двама от пилотите, които финишираха много близо пред Никола бяха разследвани от комисарите заради различни нарушения.

Завършилият на 11-то място Томи Смит, който беше единственият пилот, влязал в бокса, за да смени сликовете си с гуми за мокро, бе санкциониран с общо 15 секунди, заради общо пет неоснователни излизания извън границите на пистата. Неговият съотборник Кайо Колет пък бе санкциониран с 5 секунди, тъй като комисарите прецениха, че той е спечелил позиция срещу Идо Коен, докато е бил извън пистата.

Бразилецът финишира девети и след своето наказание се смъква на 15-то място. В същото време Смит потъва до 25-та позиция. Тези две санкции изкачват Никола Цолов на 11-то място, първото извън зоната на точките.

Днес Никола имаше реален шанс да се пребори за първото си влизане в топ 10, но дъждът и излизането на колата на сигурността малко преди края спряха неговия устрем. Разликата между Българския лъв и Себастиан Монтоя, който наследява десетата позиция, на финала беше само 0.390 секунди.

Снимки: Imago

Сподели