Очаквайте на живо: Григор Димитров – Франсис Тиафо 6:2, 6:3, 1:2 – доиграване

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще доиграе мача си от третия кръг на “Уимбълдън” срещу световния номер 10 Франсис Тиафо от около 15 часа днес.

Преди това на корт номер 2 трябва да приключи женския мач между Маркета Вондроушова и Мари Бузкова, а и да няма спирания за дъжд отново.

Вчера топ ракетата ни демонстрира най-доброто от арсенала си и разгромяваше съперника с 6:2, 6:3, а дъждът прекъсна срещата при 1:2 и 30-0 за Гришо в началото на четвъртия гейм от третия сет.

Всички фенове на Димитров се надяват неочакваното спиране на двубоя да не се отрази негативно на впечатляващата му инерция и той да продължи лекцията си срещу шампиона от Щутгарт.

Григор води с 2-1 победи срещу Тиафо, но те са от 2018 година, а успехът на американеца е от Australian Open 2019. Вчера българинът имаше предимство във всички аспекти на играта – доминация на сервис, в дълги и къси разигравания от основната линия, излизане на мрежата и размината на съперника на мрежата.

Гришо ще се опита да постигне победа номер 33 в кариерата си срещу опонент от топ 10 на ранглистата и трета такава този сезон след Хуберт Хуркач в Ротердам и Тейлър Фриц с Женева.

Сподели