UFC има нов шампион в категория муха

Алешандре Пантоя е новият шампион на UFC в категория муха. Бразилецът надделя над Брандън Морено в подглавната битка на събитието UFC 290 в Лас Вегас.

След пет рунда здрава битка съдиите край клетката присъдиха победата в полза на Пантоя с неединодушно решение. Така поясът на мексиканеца отиде при съперника му и той допусна трето поражение от Пантоя в кариерата му.

33-годишният бразилец започна битката по-уверено и пренесе на двубоя на земя на няколко пъти още в първата част. Морено защитаваше атаките в партер умело и успя да обърне позицията на няколко пъти. Във втората част мексиканецът беше по-добър със своя бокс, но агресията на Пантоя и добрият му контрол в позициите на земя наклониха везните в негова полза.

Двамата се разкървавиха още във втория рунд. По-силните и значителни удари бяха в полза на Морено, но Пантоя имаше повече отбелязани поваляния и повече време контрол на земята в края на двубоя. Битката беше изключително динамична и оспорвана и със сигурност може да бъде претендент за двубой на годината. 

„Не очаквах толкова тежка битка тази вечер. Започнах да тренирам преди 20 години. Жертвах всички в последните две години. Дойдох в САЩ с цялото ми семейство, за да се подготвям в битката. Майка ми отгледа мен и брат ми сама. Сега горд ли си с мен, татко?“, каза Пантоя след двубоя.

Сподели