Последни новини за цените на долара, еврото, британския паунд и японската йена

След първоначалния спад в началото на валутната търговия в петък, щатският долар остава относително стабилен по отношение на еврото и лирата стерлинг и леко поевтинява спрямо японската йена, съобщава Тrading Еconomics.

Вниманието на търговците е насочено към данните за безработицата в САЩ за юни, които ще бъдат публикувани в петък след обед наше време. Консенсусната прогноза на експертите, предполага увеличение на броя на работните места в Съединените щати миналия месец с 225 хиляди и намаляване на безработицата до 3,6% от 3,7% през май.

Данните за юни на индустриалната организация ADP, публикувани предния ден, показаха най-голямото увеличение на броя на работните места в частния сектор на САЩ от юли 2022 година.

Броят на работните места се е увеличил с 497 хил., след като през май се повиши с 267 хил. Експертите, анкетирани от The Wall Street Journal, средно очакваха много по-слаб ръст – с 220 хиляди нови работни места.

Силните данни бяха приети от търговците като сигнал, че Федералният резерв може да заеме по-агресивна позиция по отношение на по-нататъшно затягане на паричната политика, като се има предвид устойчивостта на американската икономика и пазара на труда.

Курсът на общата валута спрямо долара към 10:35 час българско време е $1,0887 за едно евро спрямо $1,0889 за евро при затварянето на пазара в четвъртък. Британската лира стерлинг се търгува на форекс пазара на ниво $1,2743 за едни паунд в сравнение с $1,2740 за паунд предишния ден.

Спрямо японската валута американските пари поевтиняват с 0,58% – до 143,22 йени за едни долар срещу 144,07 йени за долар в края на предходната сесия.

Индексът ICE, който показва динамиката на долара спрямо шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски долар, лира стерлинги и шведска крона), в петък сутринта загуби 0,15%, по-широкият индекс на долара на WSJ – 0,11%.

Сподели