Магнусен след хаоса в Австрия: Пълна глупост

Кевин Магнусен беше един от общо десетимата пилоти, които бяха наказани заради неспазването на ограниченията на пистата във вчерашното състезание за Гран При на Австрия.

Датският пилот на Хаас получи една санкция от 5 секунди в хода на самото състезание, а по-късно беше един от осемте състезателя, които бяха санкционирани допълнително. Второто наказание на Магнусен беше от 10 секунди, но независимо от тези си санкции неговата финална позиция не се промени много.

След всички тези наказания датчанинът завърши на 18-то място, далеч от зоната на точките. Пилотът на Хаас обаче не остана никак доволен от цялата полемика около границите на пистата, която се заформи в хода на уикенда на „Ред Бул Ринг“.

„Пистата е забавна, но при тази ситуация става много тъпа. Цялото изживяване се разваля. Не можехме да натискаме. По-добре е когато има някакви естествени ограничения. Всъщност аз съм на мнението, че тази писта има някои добри естествени ограничения с тези завои и ниските коли.

„Ако прескочим лимита тук няма да сме по-бързи, но трябва да караме на лимита, особено в последния завой, затова имаше толкова нарушения там. Знам, че ФИА гледат как да коригират това за следващата година“, заяви Магнусен.

Снимки: Gettyimages

Сподели